Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:03
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Studentski kredit

Studentski kredit

U Hrvatskoj je u prošlom semestru bilo gotovo 160 tisuća studenata, potvrđuju podaci Hrvatskog zavoda za statistiku. Iako se broj u odnosu na prije pet godina smanjio za 30 tisuća studenata, potražnja za visokim obrazovanjem ne jenjava. Manji broj studenata posljedica je i negativnog prirodnog prirasta, ali i valja iseljavanja koji Lijepu našu zahvaća posljednje desetljeće.

Studentski krediti kod nas i u svijetu

Studenti su pokretačka snaga društva, ali mnogi od njih nisu u mogućnosti financirati svoje školovanje. Kvote studiranja na teret države su malobrojne, dok ostatak može studirati, ako to žele, o vlastitom trošku. Ti troškovi nisu nimalo mali, a uključuju školarinu, stanarinu, režije, hranu i studentske potrepštine. Dio studenata se baš zbog toga odlučuje za studentski kredit. Studentski kredit u Sjedinjenim je Američkim Državama uobičajena stvar i tek rijetki dobivaju stipendije. Studentski kredit njima je sastavni dio života koji otplaćuju godinama po završetku studija, a izdaje ih svaka banka.

Što je to studentski kredit?

Kod nas je situacija drugačija. Naime, studentski kredit je posebna vrsta kredita namijenjena studentima na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiji. U to ulaze i državni i privatni fakulteti. Studentski kredit namijenjen je i studentima koji studiraju u inozemstvu. Specifičnost ove vrste kredita leži u njegovoj otplati, naime, tijekom studiranja najčešće se otplaćuje samo kamata, dok se glavnica otplaćuje po završetku studija. Najčešće postoji poček otplate od godine dana.

Banke najčešće daju studentski kredit na sedam godina, ali zahtijevaju sudužnika ili jamca kako bi bile sigurne da će se isti otplatiti. Oslanjaju se na kreditnu sposobnost i nerijetko zahtijevaju status klijenta u njihovim bankama. Kreditne kuće su tome puno fleksibilnije i nude gotovinski studentski kredit koji studenti mogu koristiti u skladu sa svojim željama i potrebama. Do studentskog kredita kod njih se može doći online putem, što znači da nema bespotrebnih odlazaka u poslovnicu. Studentima koji jure s predavanja na predavanje, to je iznimno bitno zbog nedostatka vremena.

Dovoljni su tek osobna iskaznica i kartica tekućeg računa da bi se odobrio studentski kredit. Pritom se pazi na financijsku urednost klijenata i njihovu mogućnost redovne otplate kredita.

Kako olakšati otplatu studentskog kredita?

Studentski budžet može se popuniti stipendijama i kreditnim olakšicama koje nude gradovi i županije. Najboljim studentima njihova lokalna zajednica najčešće pomaže sufinanciranjem kamatne stope, jednokratnom pomoći i stipendijama. Uz rad preko studentskog servisa, studenti mogu popuniti svoj budžet i olakšati otplatu rate kredita. Velik prednost u stipendiranju leži u činjenici da tvrtke koje na primjer stipendiraju studente, najčešće im garantiraju i radno mjesto po završetku fakulteta.