Zajam online

Zajam online

Pametni telefoni zagospodarili su našim životima i ušli u sve njegove pore. Preko njih saznajemo što je novo, provjeravamo poslovne prilike, pratimo stanje naših financija i slično. Upravo ovo potonje prava je novina kod Hrvata. Internet bankarstvo koristi tek trećina građana što zbog neupućenosti što zbog straha da neće s time znati baratati. Dio njih boji se da takav način plaćanja računa nije siguran, ali financijske institucije upozoravaju kako je jednako sigurno kao i posjet poslovnici. Sve je zapravo stvar navike, a oni koji ga koriste priznaju da najviše cijene što im štedi vrijeme koje pak onda mogu puno bolje iskoristiti.

Internet je otvorio cijeli niz mogućnosti u posuđivanju novca. Na tržištu su se pojavili razni brzi online krediti, zajam online, ekspresne pozajmice i slično. Kreditne kuće među prvima su prepoznale potrebu za promjenom i na tržište plasirale brze online načine kreditiranja. Njihova najveća prednost leži u tome što se smanjilo vrijeme od podnošenja zahtjeva do isplate novca na najmanje moguće. Novac se tako isplaćuje u najkraćem roku od 15 minuta ili najduljem roku od 24 sata od podnošenja zahtjeva.

Zajam online – što se krije iza ovog popularnog načina kreditiranja?

Jedna od najtraženijih način kreditiranja je zajam online. Zajam online namijenjen je svima onima kojima je potrebna hitna financijska injekcija. Koristi se za saniranje kućnog budžeta, otplatu zaostalih kredita ili minusa na računu, pokrivanje neplaniranih troškova popravaka, iznenadnih putovanja i skupih zdravstvenih pregleda. Za zajam online karakteristični su manji iznosi i kraći rok otplate, što je djelomično zaslužno za njegovu popularnost. Naime, sve su traženiji nenamjenski načini kreditiranja koji ne zahtijevaju dugoročnu obavezu, a upravo je takav zajam online.

Na što sve treba paziti u potrazi za zajmom online

Prilikom traženja najboljih prilika, važno je provjeriti samo financijsku instituciju od koje planirati posuđivati novac. Paralelno s tržištem cvate i siva ekonomija nelegitimnih kreditnih kuća koje također nudi razne načine kreditiranja, ali bez ikakvih pisanih tragova. Samim time otvaraju se vrata za prevare i muljanje. Najbolje je njihovu legitimnost prije odabira ponude provjeriti na stranicama sudskog registra ili na stranicama Hrvatske narodne banke.

Provjerite ratu zajma online u kreditnom kalkulatoru

Prije samog odabira zajma online, uvjete kreditiranja možete provjeriti putem kreditnog kalkulatora. U kalkulator se upisuje iznos zajma online, broj godina otplate, nominalna kamatna stopa, potencijalno osiguranje i naknade za obradu zajma online. Na temelju toga kalkulator daje izračune koji mogu poslužiti kao odlične smjernice za financijsko planiranje. Naime, tako ćete gotovo u detalje znati koliko na mjesečnoj bazi morate izdvojiti ne bi li pokrivali otplatu zajma online.